Basia K Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Nie zauwazylam przepisu na tradycyjne przyrzadzenie watróbki z cebulka,podziele sie wiec moim sposobem. Ostatnio czesto ja jadam,z polecenia lekarza. Nie bede pisala ilosci,robie to "na oko". Watróbke drobiowa oczyszczamy z blonek,wkladamy do miseczki i zalewamy mlekiem.Moczymy ja co najmniej godzine.Po tym czasie osuszamy,obtaczamy w mace i kladziemy na patelnie z rozgrzanym olejem.Dodajemy odrobine pokrojonej cebulki. Smazymy po 2-3 minuty z kazdej strony. Przekladamy wraz z cebulka i tluszczem do rondla,podlewamy odrobina wody,dodajemy przyprawy-oprócz soli i dusimy ok 10 minut.Sól dodaje na samym koncu duszenia. Dodana woda tworzy z maka,w której byla obtoczona watróbka apetyczny sosik. Tak przygotowana watróbka nie jest twarda i nie wyczuwamy jej specyficznej goryczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azi Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ja podobnie robię wątróbkę. Którą ja jak i moja rodzinka bardzo lubimy :arrow: Pozdrawiam serdecznie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.