Skocz do zawartości

Watróbka Drobiowa-duszona


Basia K

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zauwazylam przepisu na tradycyjne przyrzadzenie watróbki z cebulka,podziele sie wiec moim sposobem. Ostatnio czesto ja jadam,z polecenia lekarza. Nie bede pisala ilosci,robie to "na oko". Watróbke drobiowa oczyszczamy z blonek,wkladamy do miseczki i zalewamy mlekiem.Moczymy ja co najmniej godzine.Po tym czasie osuszamy,obtaczamy w mace i kladziemy na patelnie z rozgrzanym olejem.Dodajemy odrobine pokrojonej cebulki. Smazymy po 2-3 minuty z kazdej strony. Przekladamy wraz z cebulka i tluszczem do rondla,podlewamy odrobina wody,dodajemy przyprawy-oprócz soli i dusimy ok 10 minut.Sól dodaje na samym koncu duszenia. Dodana woda tworzy z maka,w której byla obtoczona watróbka apetyczny sosik. Tak przygotowana watróbka nie jest twarda i nie wyczuwamy jej specyficznej goryczy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.