iwona30 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Składniki: 2 szkl. mleka 2 szkl. cukru 1 margaryna cukier waniliowy 2 łyżki kakao najlepiej (Dekomoreno) aromat rumowy paczka wafli suchych Wykonanie: Mleko z cukrem i cukrem waniliowym gotować tak długo aż zgęstnieje i będzie miało złoty kolor, jak już będzie gotowe to dodajemy margarynę (ma się stopić) należy mieszać łyżką aż się połączy z masą mleczną na końcu dodajemy kakao i aromat rumowy do smaku.Polecam. :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behatka Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Robię podobny, ale zamiast kakao do lekko przestudzonej masy dodaję trochę kwasku cytrynowego. Polecam wszystkim, którzy wolą smaki mniej słodkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.