Skocz do zawartości

Golonka W Sosie Chrzanowym


wiola344

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow:  2-3 golonki średnie obgotować dodać - 2 liście laurowe -ziele angielskie kilka -pieprz ziarnisty 15 ziarenek -jarzynki(marchew,pietruszka,kawałek selera ale malutki) -sól lub vegeta Ugotować golonki aż bedą miękkie ,zrobić zaprawe 1 łyżka duża mąki 2-3 łyżki chrzanu tartego i wymieszać to ze śmietaną aby nie było grudek , golonki wyjąć i warzywa też i wlać do do gotującej się wody zagotować włożyć spowrotem golonki i jeszcze podgotowac aby przesiąkły chrzanem , Podawać z ziemniakami i buraczkami a chrzanem .Smacznego . :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Witaj Ewo nie nie jest ostra chyba ze dodasz zadużo :D , tu jest podane tyle chrzanu aby było tak w sam raz ,ja zazwyczaj dodaje więcej bo lubie ostre :razz: :P  pozdrawiam i życze smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.