wiola344 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 :arrow: 2-3 golonki średnie obgotować dodać - 2 liście laurowe -ziele angielskie kilka -pieprz ziarnisty 15 ziarenek -jarzynki(marchew,pietruszka,kawałek selera ale malutki) -sól lub vegeta Ugotować golonki aż bedą miękkie ,zrobić zaprawe 1 łyżka duża mąki 2-3 łyżki chrzanu tartego i wymieszać to ze śmietaną aby nie było grudek , golonki wyjąć i warzywa też i wlać do do gotującej się wody zagotować włożyć spowrotem golonki i jeszcze podgotowac aby przesiąkły chrzanem , Podawać z ziemniakami i buraczkami a chrzanem .Smacznego . :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Wiolu czy ta potrawa z goloneczką nie jest czasami ostrawa? Mam w zamrażalniku golonke i tak czeka abym sie zlitowała nad nią a tutaj przepisik bardzo łatwy w wykonaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Witaj Ewo nie nie jest ostra chyba ze dodasz zadużo :D , tu jest podane tyle chrzanu aby było tak w sam raz ,ja zazwyczaj dodaje więcej bo lubie ostre :razz: :P pozdrawiam i życze smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Wiolu bardzo dziękuje za odpowiedż,jak zrobię dam znać. Pozdrawiam Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.