iwona30 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Składniki: Ciasto białe 8 białek 20 dkg cukru pudru pół szklanki suchego maku 10 dkg mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić na sztywno dodać cukier potem reszte składników i wylać na blachę i piec w tem. 200 st. Ciasto żółte: 2 jajka całe 8 żółtek 8 łyżek cukru 9 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia i troszkę amoniaku Wykonanie: Najpierw ubić 2 białka dodać cukier i jednocześnie po żółtku, gdy jest ubite dodać reszte składników i piec. w tem. 200 st.Po upieczeniu zimny placek przekroić na pół. Masa: 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w dwóch szklankach wody pół litry śmietany kwaśnej gęstej Ubić śmietanę i wlać tężejącą galaretkę dalej ubijać tak długo aż żeby było sztywne i zaraz przekładać placki. Wykonanie: Biszkopt żółty + masa +ciasto białe z makiem +masa +biszkopt żółty i polewa czekoladowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Może się ktoś skusi na bardzo łatwy i szybki placek na święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batirek Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Iwonko,wygląda bardzo apetycznie,czy dodałaś tak jak napisane w przepisie gęstej,kwaśnej śmietany?czy kremówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Dałam kubek śmietany 18% a w kubku było 400ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batirek Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Dziękuję Iwonko,za odpowiedź,upiekę na pewno,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.