Skocz do zawartości

Jak Równo Przekroić Biszkopt I Inne Ciasta?


megii80

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zawsze przekrawam zimny biszkopt. Najlepiej jest jeszcze upiec biszkopt dzień wcześniej, a dopiero na drugi dzień go przekrawać, wtedy tak się nie kruszy. Biszkopt przekrawam najczęściej długim ostrym nożem i wykonuję delikatne "długie ruchy". Powodzenia :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 10 miesięcy temu...

Ja przekrajam biszkopt dopiero jak jest zimny a najlepiej na drugi dzień.Na początku ostrym nożem nacinam ścianki dookoła ciasta.W ten sposób zaznaczam któredy będzie szedł noż a potem dokończam całą sprawe nozem.Szybkie, proste i nigdy nie krzywe haha.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

WITAM no ja tez zabieram się za przekrojenie biszkoptu na drugi dzień po upieczeniu. Na początku ostrym nożem nacinam ścianki dookoła ciasta.W ten sposób zaznaczam miejsce jakie szerokie mają być placki, a potem zwykła nitka i przeciągam ją między plackami. Wychodzi super i zawsze równiutko. Wsklepi widziałam taką metalową "żyłkę", i ona działa na zasadzie nitki. Polecam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.