Skocz do zawartości

Snikers


Danka_nt

Rekomendowane odpowiedzi

Snikers. Ciasto. 4 szkl. mąki wrocławskiej 3/4 szkl. cukru 2 jajka + 2 żółtka 20 dkg Kasi 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 cukier waniliowy Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 równe części. Trzy identyczne blaszki, wyłożone papierem wylepić cienko ciastem. Każdy placek upiec oddzielnie - piec ok. 10 minut w temp. 200*C. Masa orzechowa. 1/2 kost. Kasi 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 20 dkg posiekanych orzechów włoskich Wszystkie produkty włożyć do garnka, pogotować na małym ogniu ok. 5 minut, wylać na trzeci placek i upiec – ok. 12 min. Masa budyniowa. 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy 1 szkl. cukru 1 kostka „Kasi” Ugotować budyń. Zmniejszyć płomień, dalej do budyniu dodawać „Kasię”(kawałkami). Mieszać tak długo aż tłuszcz połączy się z masą budyniową. Na pierwszy upieczony i ostudzony placek nałożyć masę budyniową, przykryć drugim, ten posmarować toffi, a następnie nakryć plackiem z orzechami. TOFFI : puszkę skondensowanego mleka słodzonego gotować 3 godziny. Można to zrobić kilka dni wcześniej. Placek smarować ostudzonym toffi. Orzechy nie siekać na deseczce tylko kroić nożem tak jak np. pomidory na sałatkę. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.