apsik Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 ZAGNIEŚĆ 9 żółtek 1 1/2 margaryny 4 1/2 szklanki mąki 2 1/2 łyżeczki proszku cukier waniliowy Zagnieść i pozostawić sypkie ,ma być jak kruszonka.Podzielić na dwie części ,do jednej dodać kakao. Jasne ciasto posypać na blachę[ odrobinę zostawić] i lekko docisnąć. Na to ciasto cienką warstwę dżemu i odsączone wiśnie ,póżniej ciasto kakaowe[także zostawić odrobinę] i ubita piana. Ubić 9 białek na sztywno ,dodać 1 1/2 szkl cukru i po ubiciu wymieszać z budyniem śmietankowym dużym. Na pianę rozsypać ciasto ciemne i jasne pozostawione.Piec około 50 min i po wystygnięciu polać polewą w esy-floresy. Z tej porcji jak robię wychodzi pełna duża blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Widzę,że nikogo nie zainteresował mój placuszek a jest naprawdę smaczny...bardzo podobny do strzępca ,pleśniaka ... Może zdjęcia kogoś skuszą... :grin: dodałam nie dżem i wiśnie tylko konfiturę wiśniową domowej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Eluś to jest tak dlatego że tutaj jest tak dużo fajnych przepisów iż nie wiadomo na który się zdecydować.Czasem też przepis przeskoczy na dalsze strony i większość zapomina,nawet jak wcześniej ma go spisany.Bardzo apetyczne to ciacho-jestem pewna że ktoś się skusi,bo ja dopiero na urodzinki córci coś zrobię. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Aż się chce z kawką dosiąść do takiego placuszka, mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 zapraszam Agnieszko bo jeszcze kawałek został.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa11 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Elu ,a czy ja tez moge :grin: się dosiąść na kawalek placuszka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Witaj Eluniu! Piękne ciasto upiekłaś a zdjęcie działa na wyobraźnię. Chyba będziesz zmuszona upiec jeszcze jedną blachę, bo ja też jestem chętna na kawałek ciasta. :grin: :) :) Pozdrawiam po długiej przerwie. Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Witaj Reniu i chętnie zaproszę Ciebie i Ewunię...dam znać kiedy będzie następny ...dziś piekę śliwkowca i również zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa11 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Zaproszenie przyjęte :grin: Jeżeli pieczesz śliwkowca no to ja upiekę Twojego kruszanica :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa11 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Zapraszam na małą kawe i kruszanica.Ja już upiekłam mniam mniam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 apsik piekłam kruszańca na niedzielę, były imieniny mojego syna Michała, bardzo smaczny i łatwy do zrobienia.Goście tez się zachwycali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanapka Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Dzięki apsik :grin:. Twój przepis jest świetny. Wypróbowałam i podaje dalej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.