Skocz do zawartości

Wyroby Wieprzowe - Przechowanie


ada5

Rekomendowane odpowiedzi

Można do słoików poukładać żeberka podlać troszkę wodą dodać sól, pieprz, czosnek i zapiec w piekarniku z tej wody zrobi się galaretka jest naprawdę dobre. Również można tak zrobić z mięsem mielonym mięso przygotować jak na sznycelki nałożyć do słoików i zapiec zrobi się jak konserwa jest bardzo dobre. Albo to samo można zrobić z kiełbasą tylko trzeba zalać smalcem i zapiec jest naprawdę super. Tylko słoiki muszą być dobrze umyte i muszą być nowe wieczka wtedy będzie się dobrze trzymać i proponuję tu męską rękę do zakręcenia tych słoików.Pozdrawiam i powodzenia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Słoiki wkłada się do blaszki takiej jak się piecze ciasto, do zimnego piekarnika nastawia się temperaturę w granicach 160 - 180 stopni.To pomału się piecze do momentu aż mięso i smalec który jest w słoikach musi kipieć. Tak precyzyjnie nie umie powiedzieć jak długo trzeba piec ale to widać bo np: w żeberkach poznaje się po tym że kość odchodzi od mięsa a w pozostałych wyrobach np: w mielące to mięso zmienia kolor i robi się na wierzchu różowe, a np: jak mamy kiełbaskę swojską to trzeba zalać smalcem i też się piecze aż nabierze kolorku. Tylko trzeba uważać przy wyciąganiu z pieca słoików bo są strasznie gorące i należy odwrócić do góry nogami tak mniej więcej na 20 minut. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzięki Iwona.Mam jeszcze jedno pytanie:czy te słoiki mogą być gotowane zamiast pieczone?Wolałabym żeby to było coś,co można gotować w słoikach.

Witaj! Ja od jakiegos czasu wszystkie słoiki pasteryzuję w piekarniku ( więcej na raz pasteryzuję słoików ) tylko te które są za wysokie gotuję w garnku. Więc tylko jeśli masz piekarnik możesz bez obawy pasteryzować w nim. Pozdrawiam
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzięki Iwona.Mam jeszcze jedno pytanie:czy te słoiki mogą być gotowane zamiast pieczone?Wolałabym żeby to było coś,co można gotować w słoikach.

Nigdy nie gotowałam słoików z mięsem ale jak nie chcesz zapiekać w piekarniku to możesz spróbować zagotować we wodzie.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.