basga Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ciasto:ciemny biszkopt,każdy ma swój wypróbowany przepis. Krem:0.5 l kremówki 2 łyżki cukru pudru 2-3 łyżeczki żelatyny-rozpuścić w 1/4 szkl.wrzątku brzoskwinie z puszki- pokrojone Upieczony i lekko ostudzony biszkopt wydrążyć,zostawiając około 2 cm spód i boki,a resztę ciasta pokruszyć. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń z odrobiną alkoholu,wyłożyć pokrojone owoce i przykryć ubitą śmietaną z cukrem i rozpuszczoną żelatyną,tworząc "górkę". Posypać pokruszonym ciastem lekko dociskając i odstawić do schłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Moje gratulacje, Basqa!!! Piękne ciacho upiekłaś. Dzięki za przepis. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora35 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 a czy moge prosić o przepis na twój biszkopt kakaowy bo tak ładnie wygląda :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Akurat tu robiłam taki placek [spód od Milky Way]: 6 JAJEK 3 ŁYŻKI OLEJU 3/4 SZKL CUKRU 1 SZKL MĄKI 3 ŁYŻKI KAKAO 3 ŁYŻKI ZIMNEJ WODY 1 ŁYŻECZKA PROSZKU Ubić białka,dodać cukier,żółtka i resztę składników. Piec w 160*C a po wyrośnięciu w 180*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Basiu - moje gratulacje,kopiec wyszedł Ci mniamniuśny.Na przyszłą niedziele spróbuje zrobić kopca według Twojego przepisu,do tej pory robiłam tylko z pudełeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora35 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 na jaką tortownice jest ten przepis dużą mała czy średnią ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 O rany,chyba na średnią,ma 28cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora35 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 dziękuje za odpowiedź mam ochote na przyszłą niedziele upiec te pyszności :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Ja chyba tez sie skusze na to ciacho bo kiedys robilam tylko z gotowego przepisu czyli z pudeleczka bylo super tylko ze z bananami. :razz: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Ja też robiłam gotowe, Jolu i ja potwierdzam że było bardzo smaczne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Wasnie dzis zrobilam to ciacho tylko z bananami, no i zamiast zelatyny dalam usztywniacz do bitej smietany jest poprostu rewelacja tylko maly problem bo szybko znika :mrgreen: . BASGA GRATULACJE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Cieszę się że smakowało a śliczny wyszedł ten kopiec! Zastanawiam sie teraz nad kopcem z truskawkami,sezon wkrótce się zacznie a truskawki+bita śmietana ....pychota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwoinka Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Mam zamiar w weekend zrobić to ciasto...mam tylko pytanie ile czasu mniej więcej ma się piec ciasto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Nie pamiętam ale i tak zawsze trzeba sprawdzać patyczkiem,tak około pół godzinki myślę.Od tamtego czasu jakoś go nie robiłam,daj znać jak wyszedł. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.