Skocz do zawartości

Kopiec Kreta


basga

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto:ciemny biszkopt,każdy ma swój wypróbowany przepis. Krem:0.5 l kremówki 2 łyżki cukru pudru 2-3 łyżeczki żelatyny-rozpuścić w 1/4 szkl.wrzątku brzoskwinie z puszki- pokrojone Upieczony i lekko ostudzony biszkopt wydrążyć,zostawiając około 2 cm spód i boki,a resztę ciasta pokruszyć. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń z odrobiną alkoholu,wyłożyć pokrojone owoce i przykryć ubitą śmietaną z cukrem i rozpuszczoną żelatyną,tworząc "górkę". Posypać pokruszonym ciastem lekko dociskając i odstawić do schłodzenia.

post-4359-1178388295_thumb.jpg

post-4359-1178388335_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Akurat tu robiłam taki placek [spód od Milky Way]: 6 JAJEK 3 ŁYŻKI OLEJU 3/4 SZKL CUKRU 1 SZKL MĄKI 3 ŁYŻKI KAKAO 3 ŁYŻKI ZIMNEJ WODY 1 ŁYŻECZKA PROSZKU Ubić białka,dodać cukier,żółtka i resztę składników. Piec w 160*C a po wyrośnięciu w 180*C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cieszę się że smakowało a śliczny wyszedł ten kopiec! Zastanawiam sie teraz nad kopcem z truskawkami,sezon wkrótce się zacznie a truskawki+bita śmietana ....pychota.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.