Skocz do zawartości

Jakie Gary?


Miuriel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Oj dziewczyny..fajne te gary.Tak siedzę i czytam jakie jesteście bogate [chociaż ja też nie jestem biedna ],ale tyle pieniędzy za te garnki bym nie dała. Chyba żebym dostała w prezencie tobym napewno nie pogardziła. Moim zdaniem,zeby było tylko co w nie włożyć to w każdym się ugotuje.Może pomyślicie że jestem staroświecka, no ale to tylko ja sobie tak myśle.Bo to wszystko od zasobności kieszeni. :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 29
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jeśli chodzi o ceny to rzeczywiście zależy od zasobności portfela. Powiem szczerze, że 400 zł za komplet składający się z 5 szt. to też jest dla mnie spory wydatek, ale liczę że takimi ciut lepszymi pocieszę się trochę dłużej. Komplet który Dorunia proponuje rzeczywiście wydaje się ciekawy. Z tym, że ja nie potrzebuję garnka na parę ( bo mam), misek ani patelni. Wolę zapłacić taką samą cenę za 4 czy 5 sztuk, ale troszeczkę lepszych i takich, których rzeczywiście będę używała. Do Ikei mam baaardzo daleko. Najbliżej chyba do Berlina. Mam pytanie do ase1. Czy w tych garach Elo Rubin uszka się naprawdę nie nagrzewają i czy próbowałaś w nich coś podgrzewać w piekarniku, jak się sprawdzają? W sumie od tych tefalowskich się dużo nie różnią a cena niższa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie do ase1. Czy w tych garach Elo Rubin uszka się naprawdę nie nagrzewają i czy próbowałaś w nich coś podgrzewać w piekarniku, jak się sprawdzają?

W sumie od tych tefalowskich się dużo nie różnią a cena niższa.

Powiem tak, uszka nie są całkowicie zimne ale leciuteńko ciepławe . Ale tak mają wszystkie garnki z uszami metalowymi, nigdy nie są zimne.

W piekarniku również już używaliśmy, i nie było żadnych problemów. No ale do piekarnika to mamy raczej inne naczynia :mrgreen:

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Kupiłam gary!!! Wszystkim bardzo dziękuje. Pomogliście mi się zorientować w cenach i jakości. Dzisiaj przechodząc koło sklepu, zupełnie przypadkiem, bo zrobiliśmy sobie skróty, zobaczyłam na wystawie fajne gary. Weszliśmy i okazały się całkiem do rzeczy. Za cztery sztuki garnków Florina zapłaciłam 188 zł. Mają szklane pokrywki, metalowe uchwyty, termometr w pokrywce, można ich używać w piekarniku. Wyglądają solidnie, zobaczymy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Jeżeli moge sie jeszcze dołaczyc do dyskusji to polecam garnki ze stali chromowo-niklowej (np.philipiak)

te garnki zuzywaja tylko 1/3 dwki energi dzieki temu ze gotujemy w nich kiedy sa ustawione w wieżyczke.Bez soli i tłuszczu.

Wiesz no wszystko fajnie ,tylko ,że garnki philipiak to koszt za komplet prawie taki jak Zepter.

Ja mogę z czystym sumieniem polecić Zeptera,ale niestety cena jest porażająca :?:.

Oczywiście uważam te garnki za cud techniki,ale zanim je kupiłam to zastanawiałam się ponad rok. :razz:

Teraz bym je kupiła już bez zastanawiania.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z braku czasu ( remont) zajrzałam na forum dopiero dziś. Otóż na dzisiejszy dzień mogę powiedzieć, że garnki sprawują się całkiem nie źle. Widać już ślady użytkowania, trochę mi się nie podobają te śrubki które trzymają uchwyt w pokrywce, poza tym ok. Oczywiście termometr w pokrywce moim zdaniem jest zbędny, zerknęłam na niego raptem kilka razy. Myślałam też, że będę korzystała z garnków w piekarniku, do tej pory jeszcze nie korzystałam. W ogólnym rozrachunku cena w sam raz do jakości. Moim zdaniem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Tak .Mam takie garnki. Posiadam w sumie podstawowy zestaw Zeptera. Jestem mega zadowolona.Gotowanie w Zepterze to prawie bajka. Praktycznie można gotować zupełnie bez soli,wody,tłuszczu i prawie bez gazu tzn:naczynie się rozgrzewa np do smażenia i wrzuca mięso na gorący spód naczynia.Obsmaża na rumiano.Po ok.2-3 minutach mięso odstanie od dna naczynia samo i wtedy można je śmiało przekręcić.Przekłada się na drugą stronę i znów rumieni.Przykrywa się pokrywką i wyłącza źródło ciepła. Potrawa sama dochodzi już bez gazu ani prądu. Jeśli gotujemy metodą tradycyjną to nic nie wydostaje się na zewnątrz tzn; nie ma pary poza naczyniem.W związku z tym nie ma zaparowanych szyb. Można gotować w formie piramidy na jednym źródle ciepła nawet w 3-4 garnkach na raz.np: mięso duszone w pierwszym naczyniu,ziemniaki z wody w drugim a warzywa na parze w trzecim. Gotuję w Zepterze od niedawna ,kosztował naprawdę dużo kasy,ale już widzę jak szybko zwracają się koszty. Dla mnie nie ma lepszych garnków jak na razie - niż Zepter. Stwierdzam,że Zepter ma same zalety.Miło,szybko ,tanio,smacznie i przyjemnie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 10 miesięcy temu...

Odgrzewam co prawda stary temat no ale lepsze to niż zakładanie nowego. Mam pytanie, bo koleżanka ostatnio wspominała coś o garnkach rzymskich i przyznam się, że pierwszy raz z spotkała się z takim określeniem. Czy ktoś z was ma może coś takiego i by mnie oświecił co to jest i co można z tym zrobić, w sensie jakieś potrawy albo coś...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.