Skocz do zawartości

Torcik Z Galaretka I Owocami


zuzienka

Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki:

Na ciasto:

4 jajka

3/4 szklanki cukru

cukier waniliowy

3/4 szklanki oleju

3/4 szklanki maki(mozna dac pol na pol z ziemniaczana)

1 lyzka kakao

Wykonanie:

Jajak ubijac z cukrem na najwyzszych obrotach przez okolo 10 min na puszysta mase, zwolnic obroty, dodac olej wciaz miksujac. Gdy olej polaczy sie z jajkami wylaczyc mikser. Dodac przesiana make i kakao delikatnie wymieszac lyzka. Ciasto przelac do wysmarowanej maslem i wysypanej bulka tarta tortownicy(srednica ok.26cm) piec ok. 15-20min w temperaturze 180 stopni. Po wystygnieciu przekroic ciasto na pol. Jesli ktos lubi mozna nasaczyc oba placki kawa.

Na mase:

galaretka o smaku owocow lesnych

galaretka cytrynowa

3/4 szklanki mleka

opakowanie sniezki

Wykonanie:

Galaretke cytrynowa rozpuscic w 500ml wody i odstawic do zastygniecia, pokroic w kostke. Galaretke o smaku owocow lesnych rozpuscic w niepelnej szklance wody odstawic do ostygniecia. Ubic zimne mleko ze sniezka dodac zimna galaretke, wymieszac z galaretkowa kostka.

Na wierzch:

galaretka malinowa

mleczko zageszczone z puszki(okolo pol szklanki)

puszka brzoskwin

Wykonanie:

Galaretke rozpuscic w 400ml wody zostawic do ostygniecia. Mleczko ubic chwile dodac galaretke i zmiksowac. Brzoskwinie osaczyc z syropu pokroic w paski.

Na dnie tortownicy ulozyc jeden placek wylac na to mase przykryc drugim plackiem ulozyc brzoskwinie wylac galaretke z mleczkiem wstawic do lodowki. Po okolo godzinie ciasto jest gotowe do jedzenia. SMACZNEGO!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ewo1992 oczywiscie proszku do pieczenia mozna smialo dodac. zapomnialam o nim poniewaz mieszkam w anglii i tutaj jest taka maka do pieczenia ciast ktora rosnie bez proszku i ja go nigdy nie dodaje :grin: a co do tego zdjecia to kiedy probuje dodac je do postu to wyskakuje informacja ze plik jest wiekszy niz maksymalna dozwolona przestrzen :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.