Skocz do zawartości

Zeberka W Sosie (zwyczajnym) ;)


zakalec

Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki: zeberka cebula maka sol, pieprz, vegeta olej do smazenia Przygotowanie: Wczesniej przyprawione zeberka usmazyc na oleju, tak, zeby sie zarumienily na brazowo. Po czym przelozyc zeberka do garnka. Na pozostalym tluszczu usmazyc pokrojona cebule, zalac graca woda i dodac do garnka z zeberkami. Jeszcze raz doprawic i gotowac - az mieso nie bedzie surowe. Zarobic sos (w kubku wymieszac make z zimna woda i dodac energicznie mieszajac). Zeberka wychodza po prostu pyszne! Polecam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:mrgreen:  A spróbujcie zamiast zaprawiać mąką sos przed smażeniem obtoczyć żeberka w mące tak grubo albo nawet jeszcze obsypać je jak sie smażą i wtedy na wolnym ogniu usmażyc ale tak aby mąka się zabardzo nie spaliła,potem zalać gorącą wodą i niech się duszą pod przykryciem, o wiele smaczniejsze i białko z mięsa tak nie wycieka i są bardziej wartościowe,i sosu już nie trzeba zaprawiać bo jest super , agrzybki czy inne dodatki też można dodac ale już jak jest zalane wodą ,spróbujcie ja tak zawsze robie.Pozdrawiam. :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Co do żeberek ... to szukalam jakiegos nadzwyczajnego przepisu .. ale wystarczy troche serca i wychodza pysznosci .. kilka dni temu robilam takowe ... dzien wczesniej żeberka posiedzialy w lodowce w marynatce tzn: 1/3 szklanki oleju = czosnek granulowany ale lepszy ten swiezy zmiazdzony, pieprz, sol, deczko czili, oregano, lister laurowy i ziele angielskie Zeberka wyladowaly w gesiarce ..podsmazone na oleju :mrgreen: a kiedy juz pieknie sie opiekly zeszklilam osobno 2 cebulki i wrzucilam do gesiarki :roll: dolalam wody i dusilam az miesko smieklo :lol: dolalam czerwonego WINKA zeby nabralo smaczku w szklance rozrobilam lyzke maki i lyzke smietany i dolalam ostroznie aby sie nie scielo.. zagotowac .. i konsumowac :roll: MmMmmMm :grin:) PALCE LIZAC

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dusisz tak jak robi to większość z nas tylko zamiast podlewać wodą dajesz piwko,nieważne jakie,może być z tych tańszych ,dodaj 1-2 łyżki miodu prawdziwego i niech się duszą,dopraw w/g swojego smaku i tyle.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.