Dalovay Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 dziekuje wszystkim za mile slowa.nie jestem autorka tego wynalazku natknelam sie na owe cudo i szybciutko sie z wami podzielilam. bardzo sie ciesze ze wam smakuje a zdjecia ktore dolaczacie i pomysly tysiac wariacji z galaretka sa fantastyczne.pozdrawiam wszystkich lasuchow.hania :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Ja dzisiaj też zrobiłam ten deserek na podwieczorek i wszyscy stwierdziliśmy,że jest bardzo smaczny,następnym razem też zrobię taki niedzielny jak to napisał Mac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novinha Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Ja mam już galaretkę w lodówce, będę sprawdzać jak wyjdzie na biszkopcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Proszę podziel się z nami opinią jak sprawdza się ten deserek na biszkopcie,bo chyba jeszcze nikt nie próbował tak zrobić. Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novinha Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Smakuje pysznościowo. Zrobilam tak - biszkopt nasączony odrobinkę, na to brzoskwinie z puszki, na to mus z szklanki galaretki cytrynowej i truskawkowej, na to truskawowa galaretka, druga połowa biszkopta, na zewnątrz krem i posypane wiórkami czekoladowymi. Wyszło fajnie, bo nie jest słodkie bardzo. Tylko jedynie za wcześnie połozylam drugi biszkopt - nie sądziłam, że ten mus będzie tak długo tęzał i troche mi się wylało po bokach... Ale później obcięłam co wystawało, posmarowałam kremem również boki ciasta, obsypałam wiórkami kokosowymi i jest ładnie :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 novinha bardzo sie ciesze ze ci smakuje.mialas swietny pomysl z torcikiem biszkoptowym.jutro taki sam bedzie goscil na moim stole.zaraz biore sie za biszkopt. doruniu twoje szklaneczki z pianka wygladaja bardzo apetycznie dziekuje ze skorzystalyscie z przepisu.pozdrawiam was serdecznie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 :wink: :wink: Zrobiłam dziś ten pyszny deser jest taki inny ,nie zasłodki dzieci niemogły się doczekać kiedy zaczną go jeść :wink: a oto moje dzieło choć nie najlepszej jakości ale coś tam widać :shock: :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 oto MEGA DESER w moim wydaniu.biszkopt-jagody-pianka-galaretka bez ubijania-pianka z kakao-kokos.hania :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Haniu przepiękny ten Twój deser i pewnie też tak smakuje,ja zrobiłam podobny,ale z kremem budyniowym :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Haniu niesamowitą radość sprawiłaś nam z tym deserem, a Novinha pomysł z biszkoptem. Haniu biszkopt piękny zrobiłaś. Ja zrobiłam z wiśniami, zdjęć na razie na nic nie mogę dodawać bo przez dłuższy okres nie będę miała aparatu. Dziękuję Wam bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Swietny deser.Idealny wlasnie na takie cieple dni,jak dzis. Dzis ide do pracy,wiec nie mam czasu "bawic" sie z tortem,zrobilam pianke w pucharkach,ale przy najblizszej okazji,wypróbuje wlasnie z biszkoptem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela2225 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Oj chyb amuszę wypróbować bo też jesten niedowiarkiem. Chyb ajutro kupie galaretki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nala_21 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Zrobiłam przed chwilą z galaretek wiśniowej i pomarańczowej - PYCHA :wink: Rzeczywiście lekkie i takie orzeźwiające :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miuriel Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Zrobiłam galaretki z mniejszą ilością wody. Zmiksowałam na papkę brzoskwinie z puszki. Następnie zmiksowałam tężejącą galaretkę z brzoskwiniami. Na spodzie pucharka, jako zwieńczenie wspaniałego deseru są rodzynki i pestki słonecznika. Na wierzchy bita śmietana. Bardzo smaczny, nie za słodki, orzeźwiający deser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi