Skocz do zawartości

Wspaniałe Danie -polecam


ulinek77

Rekomendowane odpowiedzi

Kotlety wołowe panierowane składniki na 4 porcje: - 4 kotlety wołowe - 2 łyżeczki ostrej musztardy - sól, pieprz biały - 1 łyżeczka suszonego tymianku - 80g tartej bułki pełnoziarnistej - 4 łyżki maki - 2 małe jajka - 1 łyżka masła - 1 łyżka oleju - 1 pęczek natki pietruszki wykonanie: Mięso na kotlet rozgnieść lekko w dłoni, posmarować z obu stron cienką warstwą musztardy i posypać solą i pieprzem. Tymianek rozetrzeć drobno w moździerzu lub w palcach i wymieszać na talerzu z bułką tartą. Mąkę wysypać na drugi talerz, a na trzecim rozetrzeć jajka ze szczyptą soli. Kotlety obtaczać najpierw w mące, później w jajku, a na koniec w tartej bułce. Panierkę lekko docisnąć palcami do mięsa. Masło i olej rozgrzać na dużej patelni i smażyć kotlety na średnim ogniu po około 4 min z każdej strony. Natkę pietruszki płukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie zerwać listki i drobno posiekać. Kotlety ułożyć na ogrzanych talerzach, posypać natką i podawać z ryżem i pomidorami. Ryż z pomidorami albo proso - 1 dojrzały pomidor - ½ łyżki oleju - 20 dag długoziarnistego ryżu - ok. 350 ml wody - 1 łyżka koncentratu Pomidor zalać wrzątkiem, przelać zimna wodą i obrać ze skórki. Następnie pokroić w bardzo drobną kostkę, usuwając przy tym gniazdo szypułki. W garnku rozgrzać olej i obtaczać w nim ryż i dodać pomidor oraz wodę i koncentrat pomidorowy. Ryż posolić i gotować na sypko pod przykryciem około 20 minut na małym ogniu. W razie potrzeby dolać jeszcze trochę wody.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.