Skocz do zawartości

Lody


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

2 opakowania śnieżki 1 1/2 szklanki mleka 1 szklanka smietany kremówki 3 jaja niepełna szklanka cukru Śnieżki zmiksować z zimnym mlekiem i połączyć z ubitą śmietaną. Zagotować cukier z dwiema łyżkami wody i cieńkim strumieniem wlewać, cały czas miksując, do ubitych uprzednio jaj. Połączyć obydwie masy, włożyć do plastikowego pojemnika i włożyc do zamarżalnika na 24 godz. podawać przybrane bakaliami lub owocami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Właśnie zrobiłam te lody i jajka z cukrem ubiłam na parze,potem troszkę przestygły i dodałam je do kremówki zmieszanej ze śnieżkami ubitymi na mleku. Bardzo puszysta masa,jak się zamroża to wkleję fotkę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moje kochane, żeby udzielić prawidłowej odpowiedzi musiałabym wpierw zrobić próbę. Dzięki Tobie Basiu próby nie muszę już robić bo wiemy które są bardziej puszyste. Basiu bardzo ładnie się prezentują te lody Dziękuję za wystawienie komentarzy. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zgadzam się z Basgą.Rzeczywiście lody są słodkie i następnym razem raczej dam mniej cukru-myślę,że pół szklanki wystarczy.Jednak dziękuję pani Halinko za przepisik zamieszczony na tej stronce,a tak wogóle ta stronka jest bardzo fajna.Bardzo często tu zaglądam,bo naprawdę warto. :sad:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.