Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg rabarbaru

40 dkg cukru

Pokrojony rabarbar zasypać cukrem na noc. Na drugi dzień odcedzić i z 1/2 litry syropu rabarbarowego ugotować budyń dodając 2 łyżki kopiate mąki pszennej musi być gęste, wrzucić rabarbar i ostudzić.

Ciasto:

1 margaryna

7 dkg cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3 szklanki mąki

5 żółtek

Zarobić ciasto odkroić kawałek na kruszonkę i dać do lodówki żeby później dobrze się tarło na tarce.

Piana:

Ubić pianę z 5 białek które zostają z ciasta

dodać 1 szkl cukru

pianę wymieszać z kisielem jabłkowym lub wiśniowym.

Wykonanie:

Wyłożyć ciasto na blachę, dać rabarbar z budyniem, na to wyłożyć pianę i zetrzeć kruszonkę piec w tem, 200 st.

post-5399-1179736722_thumb.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 11 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.