grumko Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Chłodnik serowy z młodymi okraszonymi ziemniakami opakowanie granulowanego serka wiejskiego 400 ml kefiru ogórek średniej wielkości pęczek rzodkiewek 2 małe cebulki ze szczypiorkiem kopiasta łyżka posiekanego koperku ząbek czosnku sól, biały pieprz Pozbawiony skory i pestek ogórek oraz rzodkiewki ucieramy na jarzynowej tarce z dużymi otworami, przekładamy na sito, odsączamy. Czosnek oraz cebulki wraz ze szczypiorkiem drobno siekamy. Kefir łączymy z serkiem, dodajemy posiekany czosnek, cebulki, odsączony ogórek i rzodkiewki, koperek, przyprawy. Mieszamy, rozlewamy na wychłodzone talerze. Podajemy zaraz po przygotowaniu z młodymi ziemniakami, polanymi skwarkami ze słoninki lub boczku. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Znam ten chłodniczek tyle że bez serka,jest bardzo dobry i orzeżwiający/ja doprawiam octem/ a teraz w upały to danie akurat na czasie,polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Grumko dziękuję za przepis i polecam go, obiadek był bardzo dobry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olwia Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Grumko, przepis który podałeś na ile jest osób? Chcę go dziś zrobić i zastanawiam się czy nie zwiększyć ilości składników (jest nas troje)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Na 3 osoby to raczej trzeba zwiększyć ilość kefiru,chociaż to zależy jak kto może pojeśc :sad: ,jak trochę zostanie to będzie na dokładkę albo na kolacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.