Skocz do zawartości

Sernik


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

  • 10 miesięcy temu...

Maja robiłam ten sernik wiele razy ostatnio nawet tydzień temu,jest leciutki i wyśmienicie smakuje.Ja używam zawsze do niego sera[twarogu ]z wiaderka o wadze 1 kg bardzo dobrze nadaje się ten z Biedronki lub każdy inny gotowy i zmielony.Po dodaniu piany mieszaj powoli a sernik w piekarniku sporo urośnie.Mam nadzieję ze Ela nie będzie miała za złe że odp w Jej imieniu w razie czego służę pomocą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Przed chwilą wyciągnęłam z pieca. Nie doczekałam się odpowiedzi, więc piekłam w temp.170 C. W czasie pieczenia pięknie wyrósł po bokach, ale na szczęście trochę boki opadły i wszystko pięknie się wyrównało. Trochę też popękał po bokach. O wrażeniach smakowych napiszę później, jak ostygnie. Na razie dziękuję Elu za podzielenie się tym przepisem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja się skusiłam na swięta. Mówie Wam - wspaniały - niewiarygodnie wspaniały. Lekki, puszysty, wilgotny, czyli taki jak ma być. Ja użyłam sera z wiaderka dr Oetker. . Zdjęca już nie dodam bo zjedzony. Polecam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.