Klosewik Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Dipy można podawać do potraw z grilla lub do warzyw ugotowanych na półmiękko i podanych po schłodzeniu ( u mnie jest to zawsze hit imprezy: kalafior, brokuły, marchew = wspaniała kompozycja smakowa i kolorystyczna !) A oto propozycje: 1) majonez, jogurt, wycisnięty czosnek, zioła prowansalskie 2) majonez, ketchup, papryka w proszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelcia Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Ja lubię dip paprykowy - 2 czerwone papryki - 1 ząbek czosnku - kilka listków świeżej bazylii - 1 łyżka oliwy - sól - pieprz - ew. kilka kropli soku z cytryny Ale jak nie mam ochoty na zabawę w kuchni albo wpadają niezapowiedziani goście, to zawsze mam awaryjny zestaw nachosów i jakiś dip Delecty (zazwyczaj guacamole). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drops Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 ja guacamole to akurat robię sama, jest bardzo prosta w przygotowaniu a ze świerzych składników chyba troszkę bardziej aromatyczna. natomiast z gotowych dipów też chętnie korzystam, bardzo smakuje mi np. dip serowy delecty, ma posmak papryczki. próbowałam nawet spłodzić coś podobnego sama, ale nie wiem jak się za to zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelcia Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 A mogłabyś mi podać przepis na ten dip? Faktycznie ten serowy delecty też jest smaczny. Ale nie ma to jak dip własnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozioma Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Przy moim ten Delecty się chowa:) Przedstawiam przepis na wspaniały meksykański sos GUACAMOLE o smaku avokado: Składniki: avokado pomidory papryka czosnek cebula kolendra miseczka, najlepiej gliniana, stylizowana na meksykańską miskę z puebla :D Pokroić w kostkę avokado, dodać resztę składników pokrojoną w drobniutką kosteczkę, posypać kolendrą - gotowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.