Skocz do zawartości

Kotlety Ziemniaczane Zapiekane


irka55
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuje inną wersję tradycyjnych kotlecików ziemiaczanych - z dodatkiem kaszy jęczmiennej. 60 dag ziemniaków 1 cebula 5 łyzek masła 5 dag kaszy jęczmiennej 1/2 łyzeczki vegety 3 jajka , szczypta soli 80 g mąki pszennej 1/4 l śmietany 4 łyzki ziaren sezamu ( niekoniecznie) Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ma 2 łyżkach masła. Dodać kaszę,vegetę i 1/8 l wody, dusić na małym ogniu przez ok. 10 minut.Odstawić do ostudzenia. Jajka wymieszać z solą i mąką , dodać ostudzoną kaszę i ziemniaki -wymieszać na jednolitą masę. Uformować 8 kotletów, włożyc do wysmarowanejtłuszczem formy , posmarować masłem i posypać sezamem. Dodać śmietankę do wysokości ok. 1 cm, piec w piekarniku 175* do uzyskania złotawej barwy kotletów. Podawać z surówkami.Ja ostatnio zrobiłam marchewkę z groszkiem .Smakowało wysmienicie. Polecam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.