ina12 Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 21/2 szklanki mąki 10 dag margaryny szklanka cukru 3 jaja 11/2 szklanki mleka 3-4 łyżki kakao 11/2 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do formy Margarynę utrzeć z cukrem i jajami. Ucierając dodawać stopniowo mąkę z proszkiem, mleko i kakao. Kiedy ciasto będzie puszyste wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec ok. 1 godz. w nagrzanym piekarniku w temp. 180*C. Babkę posypać cukrem pudrem i polukrować. Dla początkujących, do każdego wypieku mąka musi być przesiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Bardzo dobra i prosta w wykonaniu babka :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Mac dziękuję bardzo za opinię, załączone zdjęcia i wypróbowanie jej. Napewno wiesz że ja narazie nie posiadam aparatu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irka55 Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Piękna Ci wyszła ta babeczka MAC .... taka równiuśka , puszysta :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Ineczko czy moze byc maka krupczatka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Jolu mnie jest trudno dać odpowiedź jeżeli sama nie wypróbowałam. Mąka krupczatka ona jest bardzo drobna i wydaje mi się że trzeba by dać mniej mleka bo ciasto by było bardzo luźnej konsystencji. Moja rada jest taka, ja wypróbuję ale dopiero w sobotę i wtedy udzielę Tobie prawidłowej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Jolu może być mąka krupczatka, dzisiaj upiekłam i wszystkie składniki dałam tak jak podałam w przepisie. Ale narobiłaś mi apetytu na ciasto Wenus, upiekę ale w przyszłym tygodniu, bo jeszcze mam upieczony biszkopt i do tego zrobię krem truskawkowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 ja to myślę że krupczatka do babek idealnie się nadaje a m,nie to babki się tylko na krupczatce udają jak zrobię ze zwykłej to zazwyczaj klapa :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Andy ja dzisiaj pierwszy raz wypróbowałam używając krupczatki do babki żeby dać odpowiedź Jolancie i faktycznie wyszła wspaniała. Ja osobiście jestem przyzwyczajona piec babki z zwykłej mąki pszennej i udawają mi się. Z zwykłej mąki muszą się też Tobie udać i ja w to wierzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.