Skocz do zawartości

Zupa Z Kasztanów I Wątróbki


Marron

Rekomendowane odpowiedzi

Dla 4 – 6 osób

Składniki:

450 g kasztanów jadalnych obranych

120 g masła

¼ szklanki porów, drobno posiekanych

¼ szklanki selera, drobno posiekanego

¼ szklanki cebuli szalotki, drobno posiekanej

1 łyżka stołowa cukru

3 szklanki bulionu z kurczaka

1 szklanka gęstej śmietany

120 g wątróbki

2 łyżki stołowe wina Sherry

sól

pieprz

sos tabasco

Przygotowanie:

W rondelku, na małym ogniu podsmażyć na maśle seler, cebulę i pory. Dodać posiekane kasztany oraz cukier i karmelizować przez 5 – 6 minut. Dla smaku można dodać sól, pieprz i tabasco. Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie wymieszać składniki w mikserze do konsystencji puree wrzucić z powrotem do rondelka. Dodać śmietanę, gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Ponownie wymieszać mikserem dodając wątróbkę i wino. Podawać natychmiast po ugotowaniu.

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub http://www.marron.pl

post-5074-1180132390_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.