Skocz do zawartości

Sernik Czekoladowo-cytrynowy


pszczółka maja

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

200 g kakaowych ciastek z czekoladą,

75 g masła,

750 g serków naturalnych homogenizowanych (w oryginale Philadelphia)

200 g cukru pudru,

4 jajka,

2 żółtka,

sok z 4 cytryn

Rozgnieść ciastka i wymieszać z miękkim masłem. Blaszkę okrągłą o średnicy 21 cm od spodu wyłożyć srebrną folią - 2 kawałkami po przekątnej. Wyłożyć na blaszkę ciastka.

Serki utrzeć z cukrem jajkami, zółtkami i sokiem z cytryn. Wylać na ciastka.

Na większą blaszkę wylać czajnik wrzątku i położyć blaszkę z ciastem. Piec ok 50 min.

Ciasto wychodzi bardzo kremowe i delikatne.

Przepis pochodzi z książki Nigelli Lawson: "Nigella Bites"

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.