Jolanta Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Skladniki na 10 porcji: 25 dag. makaronu na spaghetti 20 plastrow bekonu (cienko pokrojonego) 3 zoltka 25 dag smietany kwasnej 20 dag.smietany kremowki 5 dag sera zoltego startego pieprz, sol, galka muszkatolowa, czosnek granulowany-nie koniecznie pomidory koktajlowe lup jeden duzy pomidor Potrzebne foremki do pieczenia ciastek-muffinek. Ugotowac makaron.Odcedzic i odsaczyc.10 foremek natluscic oliwa,a dookola brzegow uloz po 2 plastry bekonu.Srodek wypelnij makaronem(wczesnij zwin go w gniazdka) Zoltka,obie smietany, starty ser, przyprawy dokladnie wymieszaj.Do kazdej foremki rozlej sos smietanowy.(ja uzywam lyzki aby rowno go podzielic).Na kazdym makaronowym gniazdku poloz po jednym pomidorku koktajlowym lub zwyklego pomidora pokroj w plastry. Piec w nagrzanym piekarniku do 200* przez 25-30 min. Rewelacja!!! sos jest podoby do sosu carbonara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Rewelacyjny pomysł!Ja nie mam foremek do muffinek ale w żaroodpornych kokilkach to chyba można zrobić,porcji będzie mniej ale za to większe. Już się zrobiłam głodna jak zobaczyłam te fotki :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Basga nie wiem jak wygladaja :cry: te zaroodporne koktaliki ale jezeli sa okragle to napewno beda super.Moze chodzi o salaterki zarodporne jak zrobisz to danie to wklej zdjecie tych naczyn.Pozdrawiam :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christina Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Jolu, świetny przepis :cry: Faktycznie, gdy czytałam składniki, odniosłam wrażenie, że jest to coś a'la Carbonara. Po jego przeczytaniu mam świetny pomysł na jutrzejszy obiad. - Zmodyfikuję nieco Twój przepis i zrobię zapiekankę :cry: Mam prawie wszystkie składniki - kupię jeszcze tylko śmietanę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Christina jak zrobisz ta zapiekanke to wklej zdjecie moze z mojego przepisu w polaczeniu z twoim wyjdzie inne danie? Pozdrawiam :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christina Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Nie mam aparatu cyfrowego, zobaczę jak wyjdzie fotka z telefonu komórkowego. Jak będzie niezła, to wkleję :cry: Danie pewnie wyjdzie inne, ale smak pewnie będzie podobny. Zamiast bekonu dodam chudziutki boczek wędzony :razz: dorzucę też trochę zielonej cebulki... będzie pyszne :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christina Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Zrobiłam zapiekankę - bardzo smakowała mojej córce, a mój ukochany był wręcz zachwycony jej smakiem :cry: Wklejam fotki - nie są zbyt dobrej jakości, bo to z telefonu komórkowego (musimy w końcu sprawić sobie aparat cyfrowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Christina no i superrr zapiekanka i zdjecia tez dobre.Ciesze sie ze po czesci wkorzystalas moj przepis i ze twojej rodzince smakowalo,ale polecam foremki do mufinek bo takie danie mozna podac gosciom!!!Pozdrawiam :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christina Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Ciekawy pomysł z tymi foremkami do mufinek (to są silikonowe, prawda?) W takich foremkach można różne pyszności przyrządzać :cry: Chyba sobie kupię, jak takie zobaczę w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Tak Christina to sa sylikonowe foremki.Sa super!!! w nich nic sie nie przypala i nie przywiera, mam rowniez taka do pieczenia babki.Goraco polecam. :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo_23 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Bardzo pyszne i szybkie danie, dziękuję :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 5 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Elmo ,ale super ci wyszlo wlasnie dzieki tobie przypomialam sobie o tym przepisie bo juz dawno go nie robilam.Podalas je prawdziwy szef kuchni.Super.Pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.