Skocz do zawartości

Wiosenna Zupa Ze Szpinakiem


novijka

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 500g szpinaku ząbek czosnku 150 g szynki drobiowej (w kawałku) 3/4 szklanki śmietany 2 łyżki masła 2 łyżki curry łyżka mąki 4 szklanki bulionu warzywnego (z kostki) sól pieprz Wykonanie: 1. Szpinak opłukać, odciać ogonki. Grubo posiekać. Gotować 2-3 minuty w osolonym wrzatku. Odcedzić. 2. Masło rozgrzać. Podsmażyć w curyy, a następnie dodac czosnek. Smażyć chwilę razem. Dodać szpinak i znowu chwilę smażyć. Doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion. Gotować około 20 minut. 3. Śmietanę wymieszać z mąką. Wlać do zupy. Zagotować. Szynkę pokroić w drobną kostkę i rozłożyć na talerze. Zalać zupą. UWAGA! Zamiast szynki do zupy można dodać ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki lub kostkę jajka albo grzanki. Pzrepis wziełam dawno z jakiejś gazety i od tej pory na stałe zagoscił w moim menu :cry:. SMACZNEGO! Czekam na wasze opinie :cry:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.