Skocz do zawartości

Szarlotka Kowalskiego


pawdor

Rekomendowane odpowiedzi

3,5 szkl. mąki kostka margaryny 2 żółtka 1,5 szkl. cukru 1/2 szkl gęstej śmietany (może być wiecej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 cukiery waniliowe cynamon 1,5-3 kg jabłek Śmietanę, żółtka, cukier zmiksować. Z mąki, margaryny, proszku do pieczenia i masy śmietanowej (trochę zostawić do polania ciasta) zagnieść ciasto, odstawić do lodówki na pól godziny. Jabłka obrać i albo udusić albo zetrzeć na tarce dodać cynamon i cukier waniliowy. Ciasto rozwałkować na dużą blachę. Blachę wysmarować tłuszczem, posypać bułkę tartą, wyłożyć ciasto zrobić brzegi, nakłuć widelcem, posypać bułką tartą, wyłożyć jabłkami, polac resztą masy śmietanowej. Piec przez ok. 40min w temperaturze 150 stopni, a następnie 20min w temp. 180-200 stopni. Życzę smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.