Skocz do zawartości

Panierowana Ryba Pieczona


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Panierowana ryba pieczona

Składniki:

1/2 kg filetów z ryby

1 roztarty ząbek czosnku

świeżo zmielony pieprz

2 łyżki oleju

1 łyżka oleju do wysmarowania naczynia

1/3 szklanki zmielonych płatków kukurydzianych

Posikana natka pietruszki

Filety natrzeć czosnkiem i odstawić na 30 minut. Posypać pieprzem, zanurzyć w oleju, obtaczać w płatkach kukurydzianych i układać w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10 minut. Potrawę po wyjęciu podawać posypaną natką pietruszki z frytkami i surówkami.

Czasem robię tą rybę bez użycia piekarnika tylko w wersji smażonej. Wtedy na patelni na oleju smażę najpierw całą główkę posiekanego czosnku, którą po usmażeniu wyjmuję i na tym „czosnkowym” oleju dopiero smażę rybę. Całość posypuję przed podaniem usmażonym czosnkiem.

post-5244-1181546082_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jolanto: ja też używam w większości ryb mrożonych. Wczoraj była to na ten przykład sola, która była akurat w promocji w moim osiedlowym supermarkecie :wink: nie znam jakiegoś cudownego sposobu na smażenie ryb, chyba za wyjątkiem takiego, że trzeba być przy tym bardzo ostrożnym :grin: jeśli chodzi o ten przepis to w wersji pieczonej nie ma problemów, a jak wykorzystuję też przepis w wersji smażonej to zwykle biorę kostki, które z założenia są "bezsmakowe", a płatki i duża ilość czosnku sprawiają, że mają świetny smak. Pozdrówka!!
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wlasnie dzis zrobilam na obiad ta rybke -pycha.Uzylam mrozonych filetow w kostce tylko troche dluzej je trzymalam w piekarniku.Naprawde super przepis polecam go wszystkim, ryba jest soczysta.Jak kazdy przepis Grumko jest godny sprobowania.Pozdrowionka :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.