grumko Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Biała kiełbasa po celestyńsku Składniki: 50 dag białej kiełbasy, 20 dag pieczarek, 2 dag mąki, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag groszku konserwowego, natka pietruszki, tłuszcz, sól, pieprz i przyprawa maggi do smaku. Kiełbasę umyć, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i pogrzewać przez 10 min. na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze ok. 90 stopni C. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, usmażyć, oprószyć mąką, wlać śmietanę, zagotować. Dodać groszek i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi. Kiełbasę wyjąć, pokroić na porcje, polać przygotowanym sosem, dusić kilka minut. Podawać z ziemniakami z wody Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakalec Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Mniam!!! To wyglada przepysznie!!! Wkrotce zrobie... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 :wink: To rzeczywiście wygląda pysznie akurat mam biała kiełbaske i trzeba się bedzie skusić,dzieki grumko za wspaniałyprzepis :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Wczoraj zrobiłam tę kiełbaskę, tylko nie dodałam groszku, bo moi chłopcy nie lubią, dałam natomiast wiecej pieczarek. Podałam z ziemniakami i kalafiorem. Wszystkim bardzo smakowało. :grin: PS. A tak naprawdę - dlaczego nazywa się "po Celestyńsku" - tak mi się cos wydaje, że to Twój własny wynalazek..... :wink: Naprawdę warto spróbować - obiad szybki i smaczny, :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 niuniaczek: niestety to nie mój przepis: kiedyś znalazłem go w sieci: wydrukowałem i w końcu doczekał się realizacji :wink: moje wrażenia po konsumpcji były równie pozytywne :grin: pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Grumko, dzięki za odpowiedź - myślałam, że to Twój wynalazek - bo to zalatuje takim męskim "pichceniem" które uwielbiam - jak zresztą większość Twoich przepisów - niektóre juz próbowałam, a niektóre są wydrukowane, myśle, że i te moim facetom posmakują, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Dzisiejszy obiad był bardzo smaczny, dziękuję Grumko za przepis i można nawet zrobić jak ktoś się zjawi i podać do tego chleb, będzie podane coś innego i bardzo smacznego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 :cool: Witaj grumko dziś zrobiłam kiełbaskę i jest rewelacyjna ,to mój wyrób może nie tak pieknie przyzdobiony ale bardzo smaczny.Pozdrawiam i dziekuje za przepis i polecam wszystkim bo warto wypróbować. :razz: :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakalec Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Wreszcie udalo mi sie wkonac ten przepis! Bardzo ciekawy pomysl. A sosik kapitalny - na nastepny dzien polalam nim kotleciki z miesa mielonego. Polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Zrobilam dzis na obiad, bardzo dobre jedzonko :) troche mi przypomina potrawke z kurczaka tyle ze z kielbasa, polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.