Jolanta Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Podam skladniki tak na oko.Danie jest proste w wykonaniu. Skladniki na placki ziemniaczane: ziemniaki cebula maka pszenna jako sol i pieprz Skladniki na gulasz: Pol kilo miesa wieprzowego lub wolowego duza cebula kilka pieczarek lyzka koncentratu pomidorowego przyprawy jak kto lubi papryka ostra Ziemniaki zetrzec na malych oczkach dodac jajko, make, starta cebule i przyprawy wszystko dokladnie wymieszac.Smazyc na duzej patelni placki ziemniaczne. Miesko pokroic w kostke podsmazyc na patelni nastepnie przelozyc do garnka.Do mieska dodac przesmazona cebule i pieczarki.Mozna rowniez dac marchewke.Wszystko zalac woda i gotowac do miekkosci doprawic do smaku.Gulasz musi byc pikantny.Gdy miesko bedzie miekkie zagescic go maka(musi byc gesty zeby nie wyplywal nam z plackow) Na usmazone placki klasc gulasz i zlozyc na pol(mozna na wierz posypac startym zoltym serem i wtedy wlozyc na chwile do piekarnika aby rozpuscil sie ser) Podawac z ulubiona przystawka jak rowniez z ketchupem. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakalec Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Mniam! Wyglada i brzmi pysznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zakalec naprawde polecam!!ja tak samo jak ty mieszkam na obczyznie :wink: . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.