Skocz do zawartości

Masło Czosnkowe


zuziorek

Rekomendowane odpowiedzi

  • 5 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Polecam moje sprawdzone masełko czosnkowe: kostka masła osełkowego /takie lepiej sie smaruje/ postawic w ciepłym, żeby zmiekło i dodać: wyciśnięte przynajmniej 4 ząbki czosnku 1 łyzkę suszonego koperku 1 łyżkę suszonej pietruszki 1 łyżeczkę vegety zamieszac, odstawić do lodówki Gotowe

Nie dawalabym chyba do tego koperku ale ciekawe wiec sprobuje czy faktycznie zmienia az tak smak

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Świetna sprawa, szczególnie, że za oknem juz jesiennie i niedługo zacznie się sezon na grypy. A jak to moja babcia powtarza na chorobę (oprócz rosołu) najlepszy czosnek, masło i mleko. Zatem robimy masełko czosnkowe i żadna choroba nam nie straszna :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Ja też wolę wersję bez koperku, ale zdecydowanie z ziołami! Nie zawsze miksuję, bo czasem lubię czuć te drobne kawałki czosnku, które zostają po wyciskarce. :)

Posmarować swieżą bagietkę i do piekarnika! Mmmm! Idealna jesienna kolacja.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

uooo, kocham masełko czosnkowe <3 

ale ostatnio mam na nie szlaban, zastąpiłam je twarożkiem czosnkowym :P Przepis prosty, a niezawodny :) Idealny do kanapek, najlepiej się sprawdza na chrupkim pieczywie :)

350g twarożku,

2 ząbki czosnku,

łyżka koperku,

pieprz i sól do smaku

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Ja robię je w nieco innych sposób

300g osełki

6 ząbków czosnku

1.5 łyżeczki tymianku, można więcej

czosnek granulowany łyżeczkę

sól i sól czosnkowa do smaku

Czosnek przeciskam. Wszystko wrzucam do garnuszka i rozpuszczam na małym ogniu, doprawiam do smaku, następnie wylewam w słoiczek. Podczas procesu zastygania często mieszam gdyż przyprawy i czosnek z praski zostaje na dnie. O ile teraz jest to łatwe bo jest zimno i masło zastyga szybko to latem trzeba trochę nad tym posiedzieć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.