Skocz do zawartości

Roztapiajacy Się Lukier!


ROKSANA

Rekomendowane odpowiedzi

nie mam pojęcia co może być przyczyną zwłaszcza że nie znam przepisu z którego korzystałaś. Może to być wynikiem kładzenia na zbyt gorącym cieście (chociaż mi najlepiej się rozkłada na gorącym), może źle dobrana proporcja składników??. W moim przypadku nigdy nie miałam podobnego problemu z lukrem. Jestem nieco sceptyczna co do potraw zawierających surowe jajka - większość przepisów na lukier z którymi sie spotkałam zawiera je. Co prawda stosuje "prymitywny" ale dobry sposób na lukier: wlewam chłodną przegotowaną wodę do szklanki (mniej wiecej 1/10 szkl.) i dodająć po trochu cukier puder mieszam aż zgęstnieje (niestety metodą prób i błędów można wyczuć jaką rzadkość powinien mieć lukier). Można dodać również soku z cytryny (sok z połowy cytryny i 1 - 1,5 łyżki wody) i oczywiście cukier puder. Kombinacji jak widzisz może być wiele (sok z innych owoców) jak również lukier kakaowy (kakao). :razz: PS. Rzecz oczywista zurzytego cukru pudru będzie więcej niż "płynu".

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.