Skocz do zawartości

Tiramisu


Jolanta

Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki: 400g.serka maskarpone 400g.biszkoptow podluznych z cukrem 4 jaja 1/2szkl.cukru kakao 50g likeru amaretto 1 szkl. mocmej kawy Ucieramy zoltka z cukrem i likerem amaretto na puszysta mase.Dodac do tej masy serki i dalej miksowac.Masa ma byc gladka i puszysta.Nastepnie ubijamy na sztywno bialka i delikatnie laczymy z masa serowa.Biszkopty ukladamy na blaszce lub moze byc naczynie szklane i nasanczamy kawa za pomoca lyzki biszkopty.Na biszkopty rozlozyc polowe kremu,na to posypac obficie kakao(za pomoca siteczka)na to znowu biszkopty rowniez nasaczone na to krem i posypac kakao. Najlepiej odsawic ciasto na co najmniej 10 godz. Wiem doskonale ,ze to ciasto nie jest tanie ze wzgledu na serki maskarpone ale warte sprobowania. Wiec zycze smacznego :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.