ainoh7 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 czuje ze mnie wysmiejecie ale coż.... :razz: bo mam pytanie: wsadziłam sobie plastry łopatki do takiej fajnej zalewy z oliwi z oliwek z przyprawami... chciałam to upiec dzis w piekarniku widze jednak ze nie zdaze... i uwaga tu moje pytanie: :razz: czy moge to tak zostawic w lodówce do jutra i jutro sobie zrobic? :cool: czuje ze nic temu chyba nie bedzie ale wole sie upewnic... :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Oczywiście że możesz, ja często tak robię, wieczorem zasypuję przyprawami i dopiero drugiego dnia piekę . Wtedy jest smaczniejsze , bo dobrze przejdzie przyprawami. Nie ma z czego się śmiać, nie wszystko może sobie poleżakować. Pozdrawiam i życzę smacznego :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwuśka Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Musze przyznać, że ja taką marynate robię do kurczaka, karkówi i nie tylko :D przeważnie taka marynata służy mi przed wielkim grilowaniem :D I ja słyszałam i wiem sama po swoim przykładzie, że im dłużej w takiej marynacie jest nasze mięsko tym jest o wiele smaczniejsze :D Ps: nie tylko do grilowania takie marynaty są dobre, ale równiez do pieczenia, zupek np: gularzowej i wszelkiego rodzaju sosów :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia77 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ja z reguły nacieram mięsko przyprawami i zostawiam na noc w lodówce wtedy jest jeszcze smaczniejsze bo przyprawy lepiej się "wgryzą" w mięsko :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christina Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Jeśli mięso jest świeże, to w marynacie na bazie oleju i przypraw, może stać w lodówce, pod przykryciem, nawet 2-3 dni. - Trzeba tylko codziennie wszystko przemieszać. Takie dłuższe marynowanie jest zalecane szczególnie przy większych kawałkach mięsa (na pieczeń) lub przy mięsie "twardszym" - czyli np. wołowina, indyk... ale to nie znaczy, że mniejszych kawałków świeżego mięsa nie można tyle marynować. Wołowina i indyk stają się wtedy kruche i pyszne :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.