ina12 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Elunia proponuję wiśnie w soku własnym z których można robić później kompot i użyć do placka. Dżem z wiśni i można jeszcze zrobić "Sok i niby konfitura" i będziesz miała sok i knfiturę. Pomimo że w przepisach niektórych jest żeby tylko słoiki odwrócić ja jednak zawsze pasteryzuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Dziękuję Halinko za odpowiedż,już gotuję konfiturę. Basiu bardzo się cieszę,że dżemik smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miuriel Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Zrobiłam dżemik z agrestu. Bardzo smaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Bardzo mi miło,że posmakował Ci dżemik,spróbuj dodać kiedyś do ciasta np.skubańca-pychota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 A ja wykorzystałam dżemik z agrestu do Dziwaka , do kremu dałam galaretkę agrestową, ciasto bardzo domownikom smakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 :roll: Witajcie ,właśnie wstawiłam dżemik ,ale muszę powiedzieć że jeszcze dzemu z samego agrestu nie robiłam bo mi nigdy taki nie smakował ,zawsze robiłam galaretkę jest extra do chleba czy do ciasta ,z tego przepisu wydaje się być dobrym dżemkiem ,postanowiłam go zrobić i ocenie czy to smaczne hihihi :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Wiolu, może wrzucisz przepis na galaretkę z agrestu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 :wink: :roll: Dżemik już w słoikach ,niechciał mi zgęstnieć wczoraj ,więc dziś się jeszcze pogotował i jest ok,nawet dzieci dziś jadły go na śniadanko -dziwne bo nigdy nie chciały- dzieki za przepis :roll: Basiu 96 przepis na galaretkę już jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Dzięki Wiola, w tym roku już nie skorzystam bo u mnie już agrest się skończy, ale w przyszłym roku na pewno.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiling Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 witam serdecznie i pozdrawiam wszystko jest fajne lecz ja mam agrest czerwony taki smaczny dojrzały i co on się nie nadaje > :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iza22 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Czy dojrzały agrest nie nadaje się do dżemu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Witam :) Myślę, że dojrzały agrest też się dodaje do dżemu, tylko trzeba zmniejszyć ilość wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iza22 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Dziękuję za odpowiedź, już widziałam na targu agrest więc przemierzam się do produkcji tego dźemu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Proszę i powodzenia życzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.