Skocz do zawartości

Sernik Kapłański


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: Ciasto: - 50dag mąki krupczatki, - 30dag masła lub margaryny - 30dag cukru - 3 łyżki kakao - 3 żółtka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: - pół kostki masła lub margaryny - 7 jaj - 3 białka - szklanka cukru - 1,5kg sera - budyń śmietankowy - cukier waniliowy - bakalie Sposób przygotowania: Dobrze utrzeć przeznaczone na ciasto, cukier i żółtka. Wsypać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i wszystko starannie połączyć. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Oba kawałki ciasta uformować w kule i włożyć do zamrażalnika na pół godziny. Przygotować masę serową. Tłuszcz, jaja i białka utrzeć z cukrem. Następnie cały czas ucierając - dodać ser, potem budyń, a na końcu cukier waniliowy i bakalie. Na spod formy wyłożyć jasne ciasto starte na tarce o dużych oczkach, a na nie masę serowa i przykryć ją startym ciemnym ciastem. Piec 50-60min.Gotowe ciasto można dowolnie przybrać. Smacznego;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.