figiel Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Gotowy torcik ,który nazwłam roladkami drożdżowymi . Goście byli zachwyceni, musiałam piec drugi. Do farszu dodałam pieczarki ,wcześniej podsmażone z cebulą .Polecam ten przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Mniam, zainteresował mnie ten przepis - koniecznie wypróbuję - smacznie wygląda i pewnie tak samo smakuje, mam go już wydrukowanego. Trzymajcie kciuki, pozdrawiam, :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Witaj ! Torcik jest bardzo łatwy do wykonania...smakuje rewelacyjnie .Ciasto drożdżowe mięciutkie.Farsz przyprawić trochę ostrzej ,bo część tych smaków wchłonie ciasto.Ciasto oczywiście z dodatkiem soli.Piekłam zaraz drugi , dla córki ..na wynos :lol: :-D :lol: .Powodzenia,pozdrawiam serdecznie :( :) :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Bardzo się cieszę,że torcik smakował...farsz można robić jaki tylko ma się życzenie,bo każdy do tego pasuje. Pozdrawiam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Doruniu,jak dlugo piecze sie ten torcik? Jak zwykle przed kazda impreza mam burze mózgu jesli chodzi o wybór "menu". Mozna przygotowac go wczesniej,a potem przed podaniem upiec? Drozdzy ma byc pól kostki z takiej 10dkg-owej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Basiu,po 20-30 min zajrzyj do piekarnika i zobacz,czy już jest gotowy...ja nie piekłam dłużej niż 30 minut,ale piekarniki są różne więc lepiej sprawdzić...drożdży ma być 1/2 kostki 10 dekowej,a co do przygotowania wcześniej to nie wiem,ale to jest ciasto drożdżowe i ono urośnie mocno jak będzie stało długo,ale to jest tak prosty przepis,nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie tylko po zagnieceniu go od razu wałkuje się i nakłada farsz,to przed przyjściem gości zdążysz zrobić. Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Dorunia mam pytanka: ile mięsa na ta porcje ciasta? czy zamiast wody mozna dać mleko do ciasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 6 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Zuziorku na tę porcję ciasta potrzeba 1/2 kg.mięsa mielonego,a do ciasta ja nigdy nie dodawałam mleka tylko wodę,ale możesz spróbować bo na pewno też będzie dobre. Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Dziękuję za odpowiedz. W ostatnim czasie często robie torcik Reni, a jest podobny do Twojego. Mała zmiana w cieście dobrze mu zrobi. Jutro podzielę się spostrzeźeniami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Gotowy torcik ,który nazwłam roladkami drożdżowymi . Goście byli zachwyceni, musiałam piec drugi. Do farszu dodałam pieczarki ,wcześniej podsmażone z cebulą .Polecam ten przepis. A co z drożdżami ? Nie trzeba ich wcześniej rozrobić do wyrośnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Nie wiem ,jak autorka przepisu ,ale ja wcześniej rozrobiłam :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 13 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 mój mąż i ja również po rozrobieniu nie zostawiamy drożdży do wyrośnięcia tylko jak rozmieszamy to od razu dodajemy resztę składników i wałkujemy i potem postępujemy dalej jak w przepisie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teresar Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 witam właśnie dzisiaj będę ten torcik robić juz mi cieknie ślinka :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agusia Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Dorunia mam pytanko a wlasciwie nawet 2! Primo: czy drozdze tak po prosstu wkruszasz do ciasta i wszystko razem wyrabiasz? Secundo: Czy moge uzyc drozdzy suszonych jesli tak to ile? Z gory dziekuje za odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.