Skocz do zawartości

Sernik Bananowy


ewelinka

Rekomendowane odpowiedzi

mam bardzo dobry przepis na SERNIK BANANOWY ale nie ma przepisu na spód, (świetnie gotuje lecz pieczeniem bawię się niedługo) wydaje mi się że pasuje tu spód z ciasta kruchego ale nie mam doprego i sprawdzonego przepisu.Oto przepis:

Sernik bananowy

- 1 kg tłustego sera twarogowego

- 2 banany (40 dag)

- 8 jajek

- 1 szklanka miodu

- 20 dag rodzynek

- 10 dag wiórków kokosowych (niekoniecznie)

- po 1 esencji waniliowej

- pomarańczowej i cytrynowej; do przygotowania formy: 1 łyżka margaryny

- 1 łyżka bułki tartej

Sposób przyrządzania:

Rodzynki opłukać i osuszyć. Banany obrać i zemleć z serem. Żółtka utrzeć z miodem i nadal ucierając, dodawać porcjami masę serowo-bananową. Następnie wymieszać z rodzynkami. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z masą serową. Na końcu dodać aromaty. Formę do pieczenia wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą, włożyć masę serową, wyrównać powierzchnię i posypać wiórkami kokosowymi. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piec około 50 min.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.