Skocz do zawartości

Warzywko


iwona30

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

2 kg kalafiora

12 pomidorów

1 szkl oleju

pół szkl cukru

2 łyżki soli

10 dkg czosnku

40 dkg papryki żółtej i czerwonej

20 dkg natki pietruszki

pół szkl octu 10%

Wykonanie:

Kalafior podzielić na różyczki, dokładnie wypłukać, obgotować aby był chrupki w osolonej wodzie, schłodzić. Paprykę oczyścić podzielić na ćwiartki. Pomidory obrać, drobno pokroić. W dużym rondlu, wymieszać pomidory, olej, ocet, czosnek, pietruszkę, przyprawić doprowadzić do wrzenia, włożyć kalafiory i paprykę, gotować przez 2-3 minuty. Gorące przełożyć do czystych słoików, szczelnie zamknąć, można za pasteryzować około 15-20 minut odwrócić do góry dnem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.