Skocz do zawartości

Zupa Wisniowa


zakalec

Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki: - wisnie - sol i cukier - smietana - 1 lyzka maki - 2 kopiaste lyzki smietany Przygotowanie: Wode z calymi wisniami (mozna uzyc kandyzowanych ze sloika + sok rozcienczony w wodzie) doprawic do smaku sola i cukrem, po czym zagotowac. Potem zrobic zaprawke. Wymieszac 1 lyzke maki z 2 kopiastymi lyzkami smietany. Dolewac po lyzeczce wrzatku do smietany intensywnie mieszajac, tak zeby jej nie zwazyc, po czym zaprawic zupe. Podawac extra zimne z extra zimnym makaronem :-D Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Ja robię taką zupkę trochę inaczej: zagotowuję wiśnie po czym dodaję kilka łyżek cukru, mieszam i po chwili wlewam rozrobiony w 1/2 szklanki wody kisiel wiśniowy. Chwilę mieszam do zgęstnienia i skręcam gaz. Podaję na zimno z makaronem lub kluseczkami, polewając słodką śmietanką. U mnie wszyscy jedzą na zimno, jedynie ja wolę ciepłą zupkę - też dobra :-D Wczoraj mieliśmy na obiadek. post-8290-1247299654_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.