Skocz do zawartości

Smażona Wołowina Po Seczuańsku


ewelinka

Rekomendowane odpowiedzi

Smażona wołowina po seczuańsku

Składniki:

soli 1/2 łyżeczki

świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki

oleju 3 łżeczki

czosnku 2 ząbki

mrożonych brokułów 25 dkg

mrożonej marchewki 25 dkg

wody 3/4 szklanki

masła orzechowego (z orzeszków ziemnych) 1/4 szklanki

wołowiny moze byc polędwica 1/2 kg

Danie rodem z Seczuanu, ale złagodzone specjalnie dla Europejczyków. Kto lubi, może dodać szczyptę chili, będzie bliżej oryginału Pokrój mięso w poprzek włókien na cieniutkie plastry. Oprósz 1/4 łyżeczki soli i taką samą ilością pieprzu. Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju, włóż mięso, smaż 2-3 minuty. Mięso zdejmij z patelni, zabezpiecz przed wystygnięciem (możesz włożyć je do ciepłego piekarnika). Na tej samej patelni rozgrzej pozostały olej, dodaj czosnek. Smaż 30-60 sekund, aż zacznie pachnieć. Dodaj mrożone warzywa, 1/4 szklanki wody oraz resztę soli i pieprzu. Przykryj i duś 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie rozgrzej w rondelku masło orzechowe i 1/2 szklanki wody, wlej na patelnię z warzywami. Włóż mięso, gotuj jeszcze przez 1-2 minuty. Ciągle mieszaj, aby wszystkie składniki były cały czas pokryte sosem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.