iwona30 Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Składniki: 3 kg pomidorów - sparzyć ściągnąć skórkę i pokroić 1 kg cebuli - pokroić 1 kg marchwi - zetrzeć 1 szkl ryżu 1/4 szkl octu 1/2 szkl oleju 1/4 szkl cukru sól pieprz do smaku Wykonanie: Pomoidory, cebulę i marchew gotować półtorej godziny z przyprawami dodać ryż i nadal gotować 1 godz. Gorące nakładać do słoików i pasteryzować 20 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Witaj Iwona 30!!! Ten przepis na paprykarz jest juz na forum. Pozdrawiam cieplutko ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Właśnie, ja nigdy nie sprawdzam co jest na forum tylko piszę to co mam i jest tak jak jest że się powtarzają przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamusia Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 wlasnie potrzebowalam takiego przepisu jutro po pomidorki i ostra jazda przyznaje ze bedzie to moj debiut jeszcze paprykarzu nie robilam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 To spokojnej pracy życzę, taki paprykarz jest bardzo dobry, jadłam nieraz i gorąco polecam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Ja paprykarz kojarzę z rybą a tu taka niespodzianka. Z czym podać w tej wersji, z czym to się je. Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez Pączuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Witam ! ja robię co roku paprykarz .Po otwarciu słoika mieszam go z rozdrobnioną , wędzoną makrelą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Figiel bardzo dziękuję za podpowiedz, to może być pyszne . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agasmakosz Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 A ja właśnie znalazłam w książce "Nobel dla papryki" Tadeusza Olszańskiego przepis na paprykarz z ziemniaków. Ktoś próbował coś takiego robić? 2 kg zieminaków 200 g cebuli ząbek czosnku duza papryka i pomidor papryka w proszku kostka bulionu czuszka (ostra, mala paryczka) kminek sól cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić, dodać paprykę (oczywiście zdejmując patelnię z gazu) , posiekany czosnek i kminek, zmieszać, polać wodą. włożyć pocięte na frytki zmiemiaki dołożyć pokrojoną papryke i pomidor, zalać bulionem... posolic i gotować na wolnym ogniu. Tadeusz Olszański (hungarysta) pisze, że to świetny sposób przygotowania ziemniaków. przetestuję poinformuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.