pijaa Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Ja co roku robie sok z czarnej pozeczki sok z czerwonej pozeczki sok z wisni sok z agrestu sok z czarnych winogron kapoty z sliwek gruszek jabłek powidła ze sliwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 U mnie już pierwsze zaprawy w piwnicy...szczaw majowy na zupkę to musi być zrobiony :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 U mnie także pierwsze zapasy zrobione,ugotowałam 35 słoiczków dżemu z truskawek i w soku włożyłam 12 większych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Elu, dżem z truskawek mam dziś zrobiony. Ty pisałaś, że w soku zrobiłaś większych. Tzn, słoiki większe, czy jakoś truskawki robiłas w soku. Ależ tępa baba ze mnie!!!!!!!!!!!!!! Poratuj swoim doświadczeniem, bo mam dziś zerwane 2 łubianki truskawek. pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Przepraszam,że odpowiadam dopiero teraz...oczywiście chodziło o słoiki. Ja robię w ten sposób,truskawki wkładam do większej miski i najlepiej na noc zasypać cukrem to one zmiękną i do słoika więcej się zmieści. Na drugi dzień do słoków i zalewam wytworzonym sokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Nigdy tak nie robiłam. A słoiki potem pasteryzować i ile?. Do czego w zimie używasz te truskawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Minia słoiki pasteryzuję w zależności od wielkości 10-15 minut. Używam ich do deserów ,lodów,do polania budyniu lub ryżu ...a najczęściej robię po prostu kompot do obiadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Wczoraj poświęciłam cały dzień na robienie przetworów i wyczarowałam... -dżem z czarnej porzeczki -dżem z agrestu -czarną porzeczkę w soku -jabłka smażone Wyszło tego dość dużo,po niedzieli oberwię fasolkę i także powedruje do słoików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.