renigliwice Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 No i upiekłam. Świetny przepis. Smaczne , proste i szybkie w wykonaniu ciasto. Dziękuję. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedroneczka Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 O Boże Reniu przepięknie Ci wyszło. Jak myślicie porzeczki się nadają bo właśnie nie wiem co z nimi zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Dzięki Biedroneczko. Porzeczki na pewno też się nadają. Może dodaj jeszcze jakieś słodsze owoce, np. brzoskwinie. Jeżeli z samymi zrobisz porzeczkami, to po upieczeniu posyp ciasto cukrem pudre i będzie ok. Pozdrawiam. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmak Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Reni, ciasto p-r-z-e-p-i-ę-k-n-e ;) !!!Gratuluję talentu i cieszę się, że smakowało ;) ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedroneczka Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Marmak dzięki za świetny przepis wstawiam 5. Wykorzystałam porzeczki ale uprzednio wymieszałam z cukrem waniliowym i śliwki z kompotu (też się nadają). Napewno upiekę jeszcze raz musze pokombinować z innymi owocami. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Reniu jak zobaczyłam Twoje piękne i apetyczne ciasto to jutro biorę się za pieczenie. Marmak dziękuję za przepis, na Twoim zdjęciu ciasto też jest apetyczne i puszyste. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmak Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Dzięki dziewczyny ;) . Ja również pozdrawiam i życzę smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 też dzisiaj zrobiłam ale nie wiem czy nie jest troche zakalcowaty robiłam z wisniami :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Ciasto upiekłam z wiśniami i brzoskwiniami, jest bardzo pyszne i jeszcze raz dziękuję za przepis. Szkoda że nie mogę dodawać zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Na początku wydawało mi się że jest trochę z zakalcem ale chyba tak wyglądało kiedy było ciepłe-dzięki za przepis ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmak Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Odświeżam wątek.Może ktoś zechce je upiec? Dodam, że według mnie to ciasto jest najlepsze ze śliwkami, więc...wszystko przed nami! :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna68 Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Jakie masz owoce w tym smakowitym cieście użyte?? Ja mam w domu brzoskwinie w puszce i chciałabym je wykorzystać do upieczenia tego ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmak Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Użyłam świeżych wydrylowanych wiśni i pokrojonych w cząstki brzoskwiń (także świeżych, nie z puszki, bo lato obfituje w owoce). Zimą piekę to ciasto ze śliwkami ze słoika (zawekowane połówki śliwek z cukrem). Też jest pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna68 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ja jutro będę robić takie a z mandarynkami z puszek. U mnie urodziny 70 lat będą starsze osoby ze sztucznymi zębami. To muszą być miękkie rzeczy w środku. Na jakiej mące piekliście i na jakim proszku do pieczenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.