marmak Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Najczęściej używam mąki poznańskiej, może być też tortowa. Proszek do pieczenia albo Delecty albo dr Oetker. Proszę pamietać, aby szybko ułożyć owoce na gotowym cieście i włożyć do piekarnika, bo ciasta, w których jest kwaśny jogurt i proszek do pieczenia nie lubią leżakowania.Mnie, jak dałam maślankę wyszedł delikatny zakalec. Powodzenia :arrow: ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna68 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna68 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Własnie to ciasto wstawiliśmy z babcią do piekarnika. Napewno dam zdjęcie dzisiaj. Dzisiaj pisze wnuczka Krystyny. Babcia dzisiaj jest zajęta robi wypieki i smakołyki na jutrzejszą imprezkę. Impreza z okazji 70 lat babci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna68 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 nasze ciasto jogurtowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagodka Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Witam serdecznie, ja tez upieklam to ciacho. Wyszlo sliczne, (robilam ze sliwkami i z kruszonka). Niestety wyszedl mi zakalec... :arrow: Nie wiem, czy te sliwki byly zbyt soczyste, czy co sie stalo. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna68 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 U mnie nie ma zakalca. Jest pyszne! Mało słodkie. Rewelacja!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmak Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Bardzo się cieszę :arrow: !!! Ciasto wyglada super! Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Pani Krystyny :arrow: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ellcia69 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Witam! A ja je upiekłam z brzoskwiniami i jagodami. Super :-D Dzięki za przepis. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmak Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Tak jakoś długo nie zaglądałam na forum :evil: , że dopiero teraz mogę wyrazić swoją radość, iż ciasto się udało i smakowało! Dziękuję za pozdrowienia - wzajemnie :) ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mincia Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Cześć! Zarejestrowałam się do serwisu by napisać iż zamierzam upiec dziś to ciacho z rabarbarem i brzoskwiniami............ oby się udało :grin: Napiszę relacje. Pozdrowionka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JadowitaBiedronka Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Zrobiłam to ciasto i wyszła rewelacja!!!!!! Zawsze lubiłam jogurtowe ciasta ale nigdy mi nie wychodziło, a próbowałam już z różnymi przepisami...nigdy nie byłam orłem w pieczeniu :mrgreen: ale Twoje ciasto wychodzi mi zawsze i zazwyczaj wytrzymuje godzine :) poważnie :mrgreen: ostatnio sama zjadłam połowe!!!! Dziękuję za przepis. Będę często korzystać :wink: Pozdrawiam serdecznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Witam, upiekłam to ciasto z jagodami :grin: Polecam :razz: jest puszyste i delikatne w smaku, zastanawiam się jakby smakowało z bananami :) Dziękuję za przepis i pozdrawiam autorkę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Dorotko, Twoje ciasto pięknie się prezentuje! Myślę, że z bananami też może fajnie smakować. Jeśli skusisz się na tę wersję, to napisz proszę o wrażeniach. Sama jestem ciekawa... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Dziękuję :grin: Ok, jak tylko upiekę to dam znać i wypiekiem się pochwalę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.