Skocz do zawartości

Pigwa


iwona30

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Sprawdzonym sposobem na pigwę bądź też pigwowca jest pokrojenie je w cienkie plasterki (oczywiście po pozbyciu się gniazd nasiennych) , ułożeniem ich w słoiku i zasypanie cukrem. Owoce puszczą sok i jest gotowy do użycia. Można taki słoik wstawić do lodówki ewentualnie zlać sok i zapasteryzować. Dla mniej cierpliwych polecam sokowirówkę. Otrzymany sok należy zlać bez wytworzonej piany, osłodzić, przelać do słoiczków i pasteryzować. Sok zlany z pianką jest mętny, natomiast bez niej jest klarowny. Zawsze można też odparować nadmiar wody i zrobić koncentrat. Polecam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.