ada5 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Witam wszystkich... Mam problem - obrodziła mi fasolka szparagowa, a my lubimy taką na ciepło z przesmażoną bułeczką. Jak ją przechować żeby nadawała się do bułeczki??? Zawekować wjakiejś zalewie czy zamrozić? Jeśli zamrozić to jak? Pozdrawiam i czekam na rady> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Podsyłam Ci linka: http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...&hl=fasolka Aicia podała tam też w poście przepis na fasolkę bez kwasku. Taką wolę, bo później można ją podawać z masłem i bułką tartą. Jeśli chcesz zamrozić fasolkę, musiałabyś ją obgotować króciutko, ok. 5 minut i dopiero potem po ostudzeniu zamrozić. Pozdrawiam. Renia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Ja robię tak jak radzi Renia ,fasolkę należy obgotować to jest wtedy smaczniejsza i nie ma takiej goryczy-wrzucam ją do gotującej wody na 3-5 minut póżniej szybko wyciągam i wrzucam do zimnej wody .Po takiej zmianie temperatury jest sztywniejsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 http://www.smaczny.pl/forum/Fasolka-Szparagowa-t5190.html Podaje link na fasolkę szparagową ale konserwową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.