Skocz do zawartości

Jabłecznik Z Galaretka


adelajda

Rekomendowane odpowiedzi

JABŁECZNIK Z GALARETKĄ biszkopt przekrojony wzdłuż na 2 placi kostka masła 3/4 szkl cukru pudru żółtko ok kilograma kwaśnych jabłek cynamon do smaku 2 galaretki jednego koloru Ucieramu masło z żółtkiem i cukrem pudrem, dodajemy obrane, starte na "łezkach" jabłka i cynamon do smaku. Przekładamy tym kremem biszkopt. Polewamy tężejąca galaretka( na 2 daję 3 szkl. wody). Aby urozmaicić to zanim wyleję galaretkę daję czasem owoce z puszki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Obawiam się Basga że na te pytania nie otrzymamy odpowiedzi od autorki przepisu chyba że ktoś inny pokusi się do zrobienia tego jabłecznika,fajnie ze odświezasz stare przepisy przed Wielkanocą wsamraz większy wybór żeby coś dobrego upiec i zadziwić rodzinkę :smile:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.