renigliwice Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Na 1-1,5 kg ogórków pokrojonych w słupki, cząstki ZALEWA: 1 litr wody 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki octu 10% 1,5 łyżki soli 3 łyżki curry 2 cebule listki selera gorczyca Zagotować składniki zalewy, wrzucić cebulę pokrojoną i zdjąć z ognia. Do każdego słoika wkładamy po listku selera, trochę ziaren gorczycy oraz pokrojone w cząstki ogórki. Zalewać zalewą pilnując, by curry podniosła się z dna. Pasteryzować króciutko- około 2 minut. Polecam tym, którzy lubią smak curry. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora35 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 ja robie podobnie ogórki tylko że do zalewy idą troche inne składniki zaraz poszukam ten przepis i wstawie go mam nadzieje że nikogo nie powiele :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 W weekend była u mnie siostra i spisała sobie ten przepis a dziś napisała,że smakują super! I tym sposobem przepis rozejdzie się po lubelszczyżnie ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
an69 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 W słupki , ale cienkie czy grubsze? Ze skórą czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paola Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Reni, lubię curry ;) Jakiej mieszanki curry używasz do tych ogórków ? Kamis, czy coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Nie używam konkretnie przyprawy określonej firmy. Może być z Kamisa, może być Kotany, itd.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria02 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Ogóreczki już w piwnicy. Dodałam przyprawy Kamisa Grill klasyczny. Są super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Reniu zrobiłam dzisiaj ogóreczki z Twojego przepisu :-D Ładnie się prezentują i na pewno będą pyszne :-D Na razie odpoczywają w piwnicy :-D Dziękuję Reniu za ciekawy przepis, pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka9 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Polecam - bardzo smaczne są te ogóreczki . Dziś będę robiła drugą porcję . :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zrobiłam w sobotę te ogóreczki. Nie próbowałm ich jeszcze ale zalewa świetnie pachnie i rewelacyjnie wygląda. Mam nadzieję, że będą smakowały, :grin: pozdrawima, dzięki za przepisik!! :grin: :grin: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.