ina12 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Andy ciasto zrobiłaś eleganckie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Aniu ciacho wygląda bajecznie...wcale się nie dziwię ,że to smok wawelski. :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Jolu czy to ciasto ma być ucierane mikserem czy zagniatane na kruche? Bardzo proszę o w miarę szybką odpowiedź, bo jutro chciałabym je upiec :wink: Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 moim zdaniem to przepis na ciasto kruche wiec trzeba je zagniesc :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Ja też robiłam jako ciasto kruche. :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Ja to ciasto ucieralam mikserem,ale mozecie sprobowc je zagniesc .Powiem szczerze,ze dawno tego ciasta nie robilam,ale z tego co pamietam to jest dosc geste.Powodzenia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Dziewczyny dzięki za odpowiedź. Ja też myślałam, że to przepis na kruche ciasto i tak zrobię - jutro będę piec, dam znać jak wyjdzie :wink: Pozdrowienia dla wszystkich :oops: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Smok wawelski upieczony... bajeczny :grin: Z bakalii dałam tylko orzechy ziemne w karmelu a do piany dodałam wiórki kokosowe. Krem jak w przepisie ale z dodatkiem prażonego na słodko słonecznika i gorzkiej czekolady oraz sypkiego kakao instant i winiaku dla przełamania słodyczy. Efekt - REWELACJA!!! Polecam wszytskim :) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 wyglada przepysznie, domownicy pewnie w siodmym niebie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Mart dzięki za miłe słowa. Ciasto rzeczywiście bardzo zasmakowało mojej rodzince. Na pewno jeszcze nie raz je upiekę. Pozdrawiam :grin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Upiekłam ponownie Smoka, ale tym razem z wieloma zmianami - efekt na zdjęciu. Ciasto jest wyśmienite, po prostu bajka :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 WoW! ale extra wypiek! Schrupałoby się chociaż kawałeczek ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jakoś przeoczyłam ten przepis .A ciasto wygląda bardzo ,ale to bardzo apetycznie ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Dziewczyny dziękuję bardzo :) A Smok rzeczywiście baaaardzo smoooczny... no, to znaczy smaczny ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.