fredzia Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Dojrzala dynie pokroic w kostke,zalac 1 kg cukru,2 szklankami wody,zagotowac.Przygotowana dynie wkladac do syropu ,gotowac okolo5 min ,nastepnie wkladac do sloikow.Dosyropu, w ktorym gotowala sie dynia, dodac 1 szkl cukru, zagotowac,nastepnie3\4 szlk octu,kilka gozdzikow,kawalek cynamonu ,kawalek skorki cytrynowej,zagotowac.Goraca zalewa napelniac sloiki, zakrecic iodstawic.Pyszna do ciasta po odsaczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.